IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
09:46 | 8 юли 2014
Обновен: 04:58 | 24 април 2024

Лазар Лазаров: „36,6 % от държавния бюджет на България е за разходи в социалния сектор”

Лазар Лазаров: „36,6 % от държавния бюджет на България е за разходи в социалния сектор”

По материала работи: manager
Лазар Лазаров: „36,6 % от държавния бюджет на България е за разходи в социалния сектор”

  „36,6 % от държавния бюджет на България е за разходи в социалния сектор”, обяви заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров по време на официална среща днес с делегация на Социалистическа република (СР) Виетнам в МТСП. Той и колежката му Росица Янкова представиха политиките на МТСП в сферата на професионалното образование за възрастни, демографската политика, държавната политика в областта на социалната сигурност. 

Делегацията на СР Виетнам, водена от заместник-председателя на Комисията по социалните въпроси при Националното събрание Ман Хунг, е на работно посещение в България в периода 4-13 юли 2014 г. На срещата присъства и Дък Лиу, посланик на СР Виетнам в София.

Основната тема на разговор бе проучването и обмен на опит в изпълнение на политиките и законите в областта на социалното осигуряване и предоставянето на социални услуги. Двете страни подчертаха добрите взаимоотношения между държавите и намерението за продължаване на сътрудничеството в сферата на труда и социалната политика. 

В отговор на поставени въпроси от страна на виетнамската делегация заместник-министър Лазаров запозна чуждестранната делегацията с прилаганите закони и осъществяваните политики за хората с увреждания, социалната закрила и дейността на неправителствените организации. 

Заместник-министър Росица Янкова запозна представителите на виетнамската Комисията по социалните въпроси с национална програма „Помощ за пенсиониране” и създаването на заетост на безработни лица за предоставяне на услуги за възрастни хора в малки населени места. На срещата бе обсъдена и пенсионната реформа в България. 

Заместник-председателят на Комисията по социалните въпроси Ман Хунг напомни, че в България има много виетнамски студенти и работници като подчерта, че в сферата на заетостта има възможности за разширяване на двустранното сътрудничеството.

Коментари

Новини Варна