IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
14:26 | 9 юли 2014
Обновен: 12:28 | 15 април 2024

Правителството финансира проекти в Македония

Правителството финансира проекти в Македония

По материала работи: manager
Училищата сами ще сключват договори за ремонти

  По предложение на министъра на външните работи Кристиан Вигенин на днешното си заседание Министерският съвет прие Постановление за финансиране на два проекта в Република Македония, разработени в сътрудничество с българското посолство в страната, съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи. Средствата за реализирането им се осигуряват по линия на официалната помощ за развитие.

Първият от тях е проектът на община Щип за изграждане на мост за пешеходци на река Отиня на стойност 29 337 лв., чиято цел е подобряване на инфраструктурата в централната градска част.

Вторият проект е на Специалното основно училище за деца със забавено развитие „Д-р Златан Сремец“ в Скопие и е на стойност 28 544 лв. и неговата  реализация е свързана с обособяването на спортна площадка и корекционно-обучителна зала за образователна и рехабилитационно-спортна дейност. Целта му е да се насърчи и постигне по-добра среда за развитие, социализация и релаксация на 122 ученици със специални нужди.

Според Вигенин осъществяването на двата проекта е израз на ангажираността на България в областта на международното сътрудничество и е предпоставка за развитие на партньорството с Република Македония. Те съответстват на приоритетите на ЕС по отношение на Република Македония и са свидетелство за последователната политика на страната ни в подкрепа на развитието на гражданското общество в Република Македония и подпомагането на европейската интеграция на страната.

Коментари

Новини Варна