IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
11:23 | 12 юли 2014
Обновен: 04:59 | 24 април 2024

Ще върна БСП на пътя на победата, обещава Манолова

Ще върна БСП на пътя на победата, обещава Манолова

По материала работи: manager
Ще върна БСП на пътя на победата, обещава Манолова

  Ще върна БСП на пътя на победата. Това обещава депутатът от БСП Мая Манолова в платформата си като кандидат за лидер на партията, която бе разпостранена във Facebook днес.

Както вече стана ясно, тя и икономическият министър Драгомир Стойнев обявиха първи, че ще приемат номинации и ще се включат в лидерската битка на конгреса на червените на 27 юли. Очакванията са председателят на парламента Михаил Миков също да получи номинации и да не си направи отвод. Сред имената, спрягани за поста, са още Корнелия Нинова и Янаки Стоилов.

 „Убедена съм, че промяната в БСП е възможна, макар и закъсняла!", казва още в началото Манолова и отбелязва заслугите на Сергей Станишев в международен план за приноса му към признанието на БСП в Социнтерна и ПЕС.

"Не е достатъчно да ни уважават и признават навън и да намираме успешна формула за включване във властта, необходимо е да печелим доверието на избирателя. След 2006 г. нямаме победа в никакви избори. Партията претърпя осем поредни загуби. В тази ситуация най-важният критерий за успеха на промяната е връщането на БСП на пътя на победата", пише още в документа на Манолова.

В обръщението към съпартийците си, в което има  6 послания за реформа в БСП, Манолова заявява, че трябва да се сложи край на безпринципните коалиции за участие във властта. Сътрудничеството с други партии за управление на страната ще става само при пълна прозрачност на отношенията, при ясни, а не задкулисни договорености, иска тя и настоява за разширяване на сегашната коалиция на БСП с други леви формации, „но без компромиси с идентичността".

Диалогът ще бъде реален, което означава не само да слушаме, но и да се чуваме. Различното мнение - ще се опитвам да го печеля на своя страна или поне да взимам полезното от него. А когато не успявам, няма да го обявявам за враг", са част от другите акценти в програмата й.

"Отговорността - ще се поема реално, а не декларативно. Който влошава изборните резултати, ще минава назад, за да дойде друг, можещ повече. Номинациите. Отдолу нагоре – реално, а не режисирано. Вътрешната опозиция - ще я приобщавам, вместо да я изолирам. Изборът на партийни органи. Ще осигуря условия за истинско и честно състезание. Без списъци за кого да се гласува и кой да бъда задраскван", пише в позицията й.

Соцдепутатката е категорична, че статусът на отделния социалист ще зависи от качествата му, от постиганите в изборите резултати.

Накрая тя заявява, че ще поеме отговорността реално, а не декларативно. "Който влошава изборните резултати, ще минава назад, за да дойде друг, можещ повече", категорична е тя.

"Промяната в БСП е възможна, но не бива повече да закъснява!", убедена е Манолова.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна