IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
14:58 | 15 юли 2014
Обновен: 12:28 | 15 април 2024

Цачева: Кога да чакаме тази оставка?

Цачева: Кога да чакаме тази оставка?

По материала работи: Юлиян Атанасов
Цачева: Кога да чакаме тази оставка?

Липсата на отговор на въпроса кога точно премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставката на правителството поражда нетърпение у опозицията. Шефката на групата на ГЕРБ Цецка Цачева е поискала конкретика по време на консултациите с БСП и ДПС по седмичната програма на депутатите, съобщи dnes.bg. Преди повече от седмица министър-председателят обяви, че ще подаде оставката си между 23 и 25 юли, за да изчака отварянето на КТБ. Липсата на точна дата обаче породи редица предположения и слухове.
„Аз също попитах кога да очакваме тази оставка на г-н Орешарски, защото хронограмата на работата на Народното събрание се определя в очакването й. Не мога да ви отговоря“, каза Цачева на въпрос дали може ситуацията около бюджета на Здравната каса и състоянието на КТБ да отложат края на мандата на парламента и правителството.
„Дано изпълнят поетите ангажименти и оставката да е факт в началото на следващата седмица“, каза шефката на депутатите от ГЕРБ.
„Г-н Орешарски вече се е произнесъл по този въпрос“. Така председателят на групата на „Коалиция за България“ Атанас Мерджанов отговори на въпроса кога ще бъде подадена оставката. Той беше категоричен, че няма нагласи за удължаване на живота на кабинета и парламента и никой не е поставял искане за това.
“Ние няма да бъдем част от подобни сценарии за удължаване живота на този парламент и този Министерски съвет“, каза и лидерът на ДПС Лютви Местан.

 

Коментари

Новини Варна