IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
15:14 | 25 юли 2014
Обновен: 17:51 | 17 април 2024

Мозер готви нова подкрепа за Борисов на вота

Мозер готви нова подкрепа за Борисов на вота

По материала работи: Юлиян Атанасов
Мозер готви нова подкрепа за Борисов на вота

Почетният председател на „Обединени земеделци” Анастасия Мозер обяви, че партията обмисля отново да подкрепи ГЕРБ на предсрочните парламентарни избори през октомври, пише dnes.bg.„Ние все още говорим по тези въпроси. Подкрепихме ГЕРБ на парламентарните избори, сигурно и сега ще ги подкрепим”, каза Мозер в интервю за БНР.
Земеделската лидерка посъветва политиците в България да се научат на коалиционна култура.
Тя припомни, че много от лидерите, включително и Бойко Борисов, непрекъснато казват, че ще управляват сами. „Не могат да са сами. Това не е в полза на политическото бъдеще на България”, каза Мозер.
Тя изрази задоволство от подадената оставка на правителството и обяви, че тя е нещо, което е трябвало да се случи отдавна. „Това беше правителство на един крак и няколко протези”, каза почетният председател на „Обединени земеделци”. Тя беше категорична, че страната не може да се управлява на един крак и с фалшиви партньори.
Мозер изрази надежда, че след следващите избори победителят ще има по-сериозно мнозинство, за да формира по-стабилно правителство.
„Убедена съм, че България има този потенциал, който демонстрира по разните конкурси по света, които печели с умения и интелект. Хората се отвратиха от политиката заради корупцията и облагодетелстването. Затова се оттеглят и не искат да се заместват в тази помия, която става все по-голяма”, констатира тя.
Мозер изрази надежда, че българинът ще намери сили този път да гласува по-масово.

 

Коментари

Новини Варна