IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Начало
07:23 | 12 август 2014
Обновен: 05:01 | 24 април 2024

Традиционно ГЕРБ се регистрираха първи за вота

Традиционно ГЕРБ се регистрираха първи за вота

По материала работи: Златина Добрева
Традиционно ГЕРБ се регистрираха първи за вота

ГЕРБ подадоха в ЦИК документи за участие в предсрочните парламентарни избори през октомври. Така те дадоха старт на състезанието за вота и си пожелаха това да е поредната победа на ГЕРБ над БСП и първата загуба на Михаил Миков като лидер на социалистите.
По традиция партията на Бойко Борисов внесе първа заявлението си, след като няколко денонощия поред младежката й организация пази ред пред сградата на комисията.
В 9 часа днес започна подаването на документите за регистрация на партиите и коалициите за изборите на 5 октомври. Освен ГЕРБ в началото на деня други желаещи да се запишат нямаше, информира dnes.bg.
Шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов внесе 9999 подписа в ЦИК, макар нужният брой да е 2500. В централата пък постъпили над 40 000 подписа.
„Това ще е поредната победа на ГЕРБ над БСП и първата загуба, която ще понесе Михаил Миков като председател на БСП. Но ще е поредната загуба на председателя на ПЕС Сергей Станишев“, каза Цветанов на излизане от ЦИК.
Зам.-шефът на ГЕРБ обяви, че тези избори ще са различни за партията му, защото тя няма да иска просто победа, а такава с голяма разлика, която да й даде 121 депутати. Цветанов припомни позицията на партията си, че дори и да победи с много, ще търси партньори в дясното и центъра, за да направи голямо дясноцентристко правителство с премиер Бойко Борисов.
Той коментира и решението на служебния премиер да няма министър на изборите в кабинета. „Това, което се изприказва през последните 48 часа, не прави чест на тези, които хвърлиха безпочвени обвинения към г-жа Медарова, но смятам, че г-н Близнашки ще е гарант за честни избори“, каза още Цветанов.
Зам.-шефът на ГЕРБ обяви, че номинациите за листите в партията му вече са проведени и в момента се финализира процесът.

Коментари

Новини Варна