IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
07:39 | 19 август 2014
Обновен: 07:57 | 21 април 2024

Няма желаещи кандидат-депутати за IQ тест

Няма желаещи кандидат-депутати за IQ тест

По материала работи: Златина Добрева
Няма желаещи кандидат-депутати за IQ тест

Все още никоя партия или коалиция, изявила желание да участва в изборите, не се е свързала с "Менса", за да се подложи на предлаганите от организацията тестове за интелигентност. Миналата седмица организацията предложи желаещите да бъдат включени в изборните листи да се подложат на тест, припомня dnes.bg.
“Предлагаме им стандартен тест, унифициран за цял свят. Във всяка страна по света се прилага същият”, обясни председателят на УС на "Менса - България" Христо Радков пред БНР.
Тестът е от 45 въпроса за 30 минути. Радков каза, че от „Менса“ го предлагат в услуга на партиите и той показва качества като бързина на мисълта, логика.
“Само коефициентът на интелигентност не е достатъчен за едно по-добро управление. Самите депутати, които ще бъдат в следващия парламент, трябва да са достатъчно добри специалисти в съответните ресори, да предложат добро правителство, но ние смятаме, че липсата на интелект вече е проблем”, аргументира се той.

Коментари

Новини Варна