IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Начало
05:19 | 10 септември 2014
Обновен: 05:02 | 24 април 2024

Заделят 750 млн. лв. от бюджета за спрените европрограми

Заделят 750 млн. лв. от бюджета за спрените европрограми

По материала работи: Златина Добрева
Заделят 750 млн. лв. от бюджета за спрените европрограми

750 млн. лева се очаква да бъдат отпуснати от служебното правителство за започването на разплащания по спрените европейски програми „Околна среда" и „Регионално развитие". Първата програма е изцяло спряна, а по втората - не могат да се извършват плащания по ключови оси. Очаква се по този начин да бъде предотвратена загубата на пари за страната ни, както и провала на важни проекти, започнати по двете оперативни програми.
Също така предстои правителството да одобри проекта на новата оперативна програма по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Целта й е да се предотврати социалното изключване на най-бедните.
Средствата ще бъдат насочени в две направления - осигуряване на индивидуални пакети от хранителни продукти за нуждаещите се за период от седем години, както и подкрепа за обществените трапезарии, което ще гарантира целогодишното им функциониране.
Очаква се министрите да разгледат предложението на министъра на културата за обявяването на Рилския манастир за обект с национално значение, пише dariknews. Новият статут ще подпомогне опазването на културното наследство на манастира, както и развитието на територията, на която е разположен.

Коментари

Новини Варна