IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Начало
15:02 | 15 септември 2014
Обновен: 13:26 | 25 март 2024

Провери къде ще гласуваш с SMS или в нета

Провери къде ще гласуваш с SMS или в нета

По материала работи: Юлиян Атанасов
Провери къде ще гласуваш с SMS или в нета

ГРАО отново осигури възможност избирателите да направят справка по телефона или в интернет за това в коя избирателна секция могат да гласуват. Това съобщиха от ЦИК, пише dnes.bg. Както и при миналите избори, гласоподавателите могат да проверят адреса на избирателната си секция по следните начини на интернет адрес http://www.grao.bg/elections/
Сайтът вече предоставя и възможността да се подават "Искане за гласуване по настоящ адрес" по електронен път и да се регистрират издадените "Удостоверения за гласуване на друго място" от общинските администрации след идентификация с електронен подпис, съобщиха още от ЦИК.
Избирателите могат да получат адреса на секцията си и чрез SMS. За да стане това, трябва да напишат десетте цифри на ЕГН-то си и да ги пратят на номер 18429. Номерът 18429 е единен и за трите мобилни оператора. Цената на SMS-а e 25 стотинки без ДДС.
Мястото на гласуване може да се научи и чрез обаждане на стационарен или мобилен телефон. Избира се 0800 1 47260800 1 4726, който е безплатен за цялата страна.

 

Коментари

Новини Варна