IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
16:10 | 29 септември 2014
Обновен: 18:22 | 15 април 2024

Съдът призова Марин Райков по делото „Костинброд"

Съдът призова Марин Райков по делото „Костинброд"

По материала работи: Ставри Таргов
Съдът призова Марин Райков по делото „Костинброд"

Бившият служебен премиер Марин Райков ще бъде призован за следващото заседание по делото за бюлетините в Костинброд. Райков, който в момента е посланик в Италия, ще бъде призован като свидетел. Днес делото за откритите над 380 000 бюлетини в печатницата „Мултипринт“ в Костинброд продължи. Единственият подсъдим по него е бившият главен секретар на Министерски съвет Росен Желязков. Той е обвинен за престъпление по служба и, че не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията към МС по изпълнението на задълженията на "Мултипринт“.

По време на днешното заседание свидетелят Донка Борисова, която е била отговорник за експедицията на бюлетините в печатницата, обясни, че бюлетините, показани от прокуратурата като фалшиви, са били брак.

Следващото заседание по делото е насрочено за 25 ноември. Тогава ще бъдат разпитани още петима свидетели, сред които ще е и Марин Райков. Бившият премиер ще трябва да бъде призован чрез Министерството на външните работи, защото в момента е в Италия, съобщи Dnes.bg.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна