IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
06:07 | 4 октомври 2014
Обновен: 05:02 | 24 април 2024

Днес е ден за размисъл

Днес е ден за размисъл

По материала работи: Златина Добрева
Днес е ден за размисъл

Днешният ден е за размисъл преди утрешните парламентарни избори. Датата за тях - 5 октомври, бе насрочена с указ на президента Росен Плевнелиев на 6 август. Предизборната кампания започна на 5 септември и завърши вчера.
В деня за размисъл секционните избирателни комисии се снабдяват с изборните книжа и бюлетините. В изборните помещения и пред тях се поставят информационни табели, образци на бюлетините, списъци с партиите, коалиции и независимите кандидати.
Днес е забранена политическата агитация и разпространяването на информация за социологически проучвания за утрешния вот под каквато и да е форма.
За тези избори ЦИК разреши публикуването на междинни социологически проучвания в деня на вота само в социалните мрежи и в личните блогове. Обявяването на данни от допитвания в медии е забранено 24 часа преди старта и до края на изборния ден. Поводът за становището на ЦИК бе писмо от издатели и директори на вестници, телевизии и радиа, посочва dnes.bg.

Коментари

Новини Варна