IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
10:09 | 7 октомври 2014
Обновен: 12:34 | 15 април 2024

Президентът: Избори след изборите не са решение

Президентът: Избори след изборите не са решение

По материала работи: Златина Добрева
Президентът: Избори след изборите не са решение

Избори след изборите не са решение, убеден е президентът Росен Плевнелиев, който коментира резултатите от предсрочния вот на 5 октомври.
"Не можем да кажем на българския народ: "Вие не гласувахте правилно, хайде сега на поправителен". Не народът е на поправителен, политиците са на поправителен, дано те да се справят и да се отнесат отговорно към това, което народът казва", настоя той.
По думите му хората излязоха и гласуваха в неделя, а сега от политиците се очаква да чуят ясно посланията им, да намерят механизмите, да бъдат достатъчно смели и разумни, за да чуят народа и да отговорят на неговото очакване, че трябва да се работи здраво.
Според него е необходимо смирение, ясен ангажимент и много работа.
Държавният глава отново посочи, че ще се отнесе много сериозно към конституционните си ангажименти, ще бъде двигател и ще бъде денонощно на разположение, за да може да се мине бързо през конституционния процес, който ни очаква слез изборите.
Росен Плевнелиев даде начало на кампанията „25 години свободна България”, на която присъстваше и Петър Стоянов, президент в периода 1997 – 2002 г. Поради здравословни причини сред гостите на събитието не беше Жельо Желев, първият демократично избран президент на България, който е и председател на Инициативния комитет за отбелязването на годишнината.
Плевнелиев подчерта, че основната цел на инициативата е абсолютно ясна: „ да застанем на страната на истината и да видим къде сме, откъде тръгваме, къде искаме да отидем“.
„За българите днес е ден за равносметка, време е да се запитаме и да отговорим какво свършихме, къде сполучихме, какво се обърка в годините на прехода, посочи още той.
Според Плевнелиев, цитиран от dnes.bg, хората ще се доверяват на тези, които казват истината.

Коментари

Новини Варна