IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
17:13 | 13 октомври 2014
Обновен: 05:05 | 24 април 2024

ГЕРБ решава дали да продължат разговора с нас, рече Стоилов

ГЕРБ решава дали да продължат разговора с нас, рече Стоилов

По материала работи: Юлиян Атанасов
ГЕРБ решава дали да продължат разговора с нас, рече Стоилов



Зам.-председателят на БСП и един от представителите на левицата в днешните консултации с ГЕРБ Янаки Стоилов заяви, че партията на Борисов е тази, която трябва да реши дали да продължи разговора с БСП, пише dnes.bg. Той отново потвърди, че има съществени различия, които не дават основания за общо управление между двете партии. ГЕРБ носят най-голямата отговорност и затова имат най-големи права да настояват на едни или други решения, заяви Стоилов.
"Към днешна дата, както се разделихме, от страна на екипа на ГЕРБ ще очакват нашите отговори. След като получат нашите отговори, те да преценят дали да продължат разговорите с нас”, обясни той.
Стоилов отново повтори, че социалистите ще продължат да настояват за изпълнение на 12-те линии, представени в предизборната кампания.
След днешните дълги преговори се оказа, че ГЕРБ и БСП са единни само по четири от общо 18 приоритета, които спечелилата изборите партия поставя на масата. Това са евроатлантическата ориентация на страната, спазването на международните договори и ангажименти, подобряване на бизнес средата, влизането в банков и енергиен съюз,възстановяването на доверието от ЕК и плащанията по оперативните програми.
„Ние не сме влезли с някаква предубеденост, но ние категорично отстояваме най-важните си ангажименти и сме готови в конструктивен план да търсим форми на тяхното осъществяване”, каза Стилов и допълни, че различията с ГЕРБ са концептуални.
Според него "не е очевиден финалът на консултациите". Трябва да се види и какви отстъпки са готови да направят останалите политически сили, поканени на разговори, допълни той.

Коментари

Новини Варна