IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
16:02 | 17 октомври 2014
Обновен: 13:05 | 15 април 2024

Във фейсбук: Станишев "хвърли" имунитета си на евродепутат

Във фейсбук: Станишев "хвърли" имунитета си на евродепутат

По материала работи: Слав Велев
Във фейсбук: Станишев "хвърли" имунитета си на евродепутат

Сергей Станишев ще съдейства на българските власти за максимално бързо сваляне на имунитета му като евродепутат. Това написа самият той в профила си социалната мрежа фейсбук. Правилникът на Европейския парламент (ЕП) не предвижда процедура, по която шефът на Европейските социалисти сам да поиска сваляне на имунитета си.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще отправи искане за сваляне на имунитета на Станишев, който сега е евродепутат, предаде фейсбук. Бившият министър-председател е с повдигнато обвинение за загубени няколко секретни доклада.

В отговор Сергей Станишев написа в профила си във Фейсбук, че ще подкрепи искането на главния прокурор и ще настоява Европейският парламент да свали имунитета му максимално бързо.

"Знаете, че повече от четири години срещу мен се води разследване, инспирирано по чисто политически причини. За мен е важно бързо да получа достъп до правосъдие и да изчистя името си. Отказах се от имунитета си в българския парламент и сега статусът ми на евродепутат няма да се окаже "формална" пречка съдът да се произнесе", коментира Станишев.

"За съжаление Правилникът на Европейския парламент не предвижда процедура, по която сам да поискам имунитетът ми да бъде свален. Но българските власти ще получат изцяло съдействието ми за по-бързото извървяване на рутинната процедура на ЕП. Възнамерявам лично да уведомя за това председателя на ЕП, парламентарната си група, както и евродепутатите", заяви Станишев.
Прочети още на: http://www.dnes.bg/temida/2014/10/17/stanishev-shte-sydeistva-za-byrzo-svaliane-na-imuniteta-mu-kato-evrodeputat.242480

Коментари

Новини Варна