IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
10:40 | 18 октомври 2014
Обновен: 12:44 | 15 април 2024

"Атака" отказа да преговаря с ГЕРБ

"Атака" отказа да преговаря с ГЕРБ

По материала работи: Златина Добрева
"Атака" отказа да преговаря с ГЕРБ

Представителите на "Атака" няма да се появят на консултациите с ГЕРБ за съставяне на правителство, съобщиха от партията. Като причина се изтъква фактът, че няма да има пряко излъчване на консултациите. Очаква се официално изявление.
По-рано Волен Сидеров критикува модела на консултации между ГЕРБ и другите парламентарно представени партии.
"Преговорите с ГЕРБ са един театър на предлагането и партията на Борисов иска да създаде впечатление на една консенсусна партия", заяви Сидеров пред Дарик радио.
Според него вече е започнало пазаруването на депутати и новото правителство ще бъде подкрепено от "ББЦ, някаква част от реформаторите и Патриотичния фронт, който е коалиция от 14 партии".
Сидеров прогнозира, че бъдещото правителство ще работи против Русия, ще бъде пронатовско, което ще слуша Брюксел и САЩ.
Той бе резервиран относно преговорите на "Атака" с ГЕРБ, тъй като имал горчив опит. Той припомни как партията на Борисов разбила групата на неговата партия в 41-ото Народно събрание.
Лидерът на националистите заяви, че важните неща за "Атака" са решаване на проблема с безработицата, увеличаване на доходите, намаляване цената на тока, връщане на ЕРП-тата в български ръце, докато за ГЕРБ най-важното е санирането и закона за средното образование.
Според него, ако не се решат най-важните проблеми през пролетта може да се очаква ново недоволство.

Коментари

Новини Варна