IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
16:10 | 20 май 2014
Обновен: 10:23 | 27 март 2024

Намериха живи трите момчета, загубили се в Джендема

Намериха живи трите момчета, загубили се в Джендема

По материала работи: manager
Намериха живи трите момчета, загубили се в Джендема

В местността Джендема в Стара планина са намерени трите изгубили се момчета след почти четиридневна акция по издирването им, съобщиха от Планинската спасителна служба. Те са живи, в сравнително добро състояние, макар и доста изтощени и отпаднали.

Единият от младежите има нужда от превръзка на ръката. Тримата са открити, близо до ВЕЦ „Тъжа", която се намира над село Тъжа. Спасителите уточниха пред BNews.bg, че районът, където момчетата са открити не е този, където по-рано бяха засечени трите инфрачервени точки близо до хижа „Рай".

Тримата 20-ина годишни младежи излязоха в планината на 17 май, без екипировка и без готовност за продължителен преход. В следобедните часове в събота е подаден сигнал, че ги няма и е възможно с тях да се е случило нещо.
В четирите дни търсене участваха 50 планински спасители, военен хеликоптер „Кугър“, три вертолета с техника от съвременно поколение и топлинна камера, три парапланера и два мотопланера.

След прекарана една нощ в планината в неделя сутринта с тях за последно бе осъществена връзка по телефона.

Коментари

Новини Варна