IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Начало
05:59 | 2 юни 2014
Обновен: 12:38 | 15 април 2024

Жълт код за гръмотевици и градушки

Жълт код за гръмотевици и градушки

По материала работи: manager
Жълт код за гръмотевици и градушки

Жълт код за гръмотевична активност е обявен за почти цялата страна, без област Видин. Това сочи справка на сайта на Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. След обяд и привечер ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Преди обяд над много райони ще е предимно слънчево, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. По-голяма е вероятността за градушки в източната половина от страната. 

Днес преди пладне във Варна ще е предимно слънчево, а около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще паднат краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици, не са изключени и градушки. Вятърът ще е слаб и променлив по посока – сутринта от запад-северозапад, а през деня ще стане от южна четвърт. При развитие на по-мощна облачност са възможни временни усилвания. Максимални температури - между 18 и 23 градуса. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 14-18 градуса. За Варна – максимална температура около 21 градуса.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна