IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Начало
08:00 | 5 юни 2014
Обновен: 15:19 | 14 май 2024

Израелски самолет кацна принудително в София

Израелски самолет кацна принудително в София

По материала работи: Златина Добрева
Израелски самолет кацна принудително в София

Пътнически самолет на Израелските авиолинии, пътуващ за Мюнхен, е направил принудително кацане в София тази сутрин заради агресивно поведение на един от пътниците, съобщават израелски медии.
Според източници от авиокомпанията пътникът е нападнал един от членовете на екипажа, предаде БНР.
Очевидец разказал, че пътникът внезапно станал от мястото си, изтичал по пътеката между седалките и удряйки по вратата на тоалетната, започнал да крещи: Тук се крият терористи!
Малко по-късно стана ясно, че австрийски гражданин е предизвикал скандала на борда на самолета. Младият мъж е пътувал сам. Той се скарал със стюард на борда на самолета, след което потърсил физическа саморазправа с него.
Самолетът е получил разрешение за приземяване в София, където агресивният пътник бил свален. Той е задържан от местните власти и предстои да бъде изпратен в Израел под охрана.
Пътникът е отведен в сградата на летище София, където му се извършват проби за алкохол и наркотици. По случая работи сектор "Сигурност" на летище София и Граничната полиция.
От пресцентъра на Летище София потвърдиха пред dnes.bg, че самолет на "Ел Ал" е извършил принудително кацане, но не коментираха причината.
На борда на самолета "Боинг-737" е имало 120 души.

Коментари

Новини Варна