IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Начало
15:01 | 14 юли 2014
Обновен: 00:49 | 15 май 2024

Погребаха загиналия машинист и изписаха помощника му

Погребаха загиналия машинист и изписаха помощника му

По материала работи: Борис Проданов
Погребаха загиналия машинист и изписаха помощника му

Над 200 колеги и роднини изпратиха в последния му път машиниста Венко Тодоров, загинал в събота на гара Калояновец. Помощникът му пък бе изписан от болница.
Бързият влак №8601 София - Варна дерайлира в събота в района на жп гара Калояновец. При инцидента 14 души бяха ранени, а машинистът - 38-годишният Венко Тодоров загина на място. Стана ясно, че композицията е управлявана от втория машинист - Христо Тиляшев.
Разследването бе поето от Националната следствена служба, откъдето се чака и официалната версия за случилото се.
Говорителят на Окръжната прокуратура в Стара Загора Нейка Тенева съобщи, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Вторият машинист е бил разпитан. Тенева отказа да навлезе в подробности какво е разказал Христо Тиляшев, защото следствените работи продължават, но изрично уточни, че към момента спрямо него не са повдигнати обвинения.
Днес следобяд 42-годишният машинист бе изписан от МБАЛ "Доктор Стоян Киркович" в Стара Загора, предаде БГНЕС. Това се случва по желание на пациента. Тиляшев е поискал да бъде преместен в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.
Жената, с която Христо Тиляшев живее на съпружески начала - Весела Димитрова, заяви, че светофорът в участъка на инцидента, който указва по кой коловоз да се движи влака, е показвал движение направо, а не отклонение. Това означава, че скоростта на композицията не е било нужно да бъде намалявана.

Коментари

Новини Варна