IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
14:03 | 21 юли 2014
Обновен: 12:44 | 15 април 2024

Приключи изграждането на оградата по българо-турската граница

Приключи изграждането на оградата по българо-турската граница

По материала работи: Пламен Янков
Приключи изграждането на оградата по българо-турската граница



Приключи изграждането на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Министерството на отбраната, чрез съвместни комисии с представители на МВР, започна предаването на отделни участъци. До момента на Главна дирекция „Гранична полиция” са сдадени 5 бр. участъци от общо 23. Днес, 21 юли, ще бъдат сдадени още 7 бр. участъци и 5 бр. портали. До края на месец юли, поетапно ще бъдат предадени и останалите готови участъци на представителите на Главна дирекция „Гранична полиция”.
Започна и изтеглянето на личнен състав, участвал в операция “Съвместни усилия“, който се прибира в пунктовете за постоянна дислокация, а техниката се предислоцира за извършване на техническо обслужване и подготвяне за транспортиране до пунктовете за постоянна дислокация. В района на операцията остават 3 мобилни групи със специализирана техника за дейности по отстраняване на забележки от заявителя и оформяне на документи по окончателното сдваване на съоръжението.
Инженерното съоръжение е изградено с Решение на Министерския съвет 24/17.01.2014 г. То е с дължина 30 км - от пирамида 206 (село Лесово) до пирамида 268 (село Крайново).

Коментари

Новини Варна