IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
08:45 | 3 август 2014
Обновен: 19:17 | 24 март 2024

Поне един е загинал при наводнението в Мизия

Поне един е загинал при наводнението в Мизия

По материала работи: Пламен Янков
Поне един е загинал при наводнението в Мизия

Поне един човек е загинал, след като река Скът заля град Мизия. Още седем човека са в бедствено положение и очакват да бъдат евакуирани. Жертвата е открита в къщата си от сина си, който е служител на МВР. Има райони от града, които бяха под 5 метра вода. Към 8:00 часа тази сутрин 60-70% от Мизия бяха под между 1 и 3 метра вода, като нивото й постепенно спада. Около 500 души към момента са спасени. Два военни хеликоптера участват в операцията. По думите на главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГД ПБЗН), обстановката е изключително тежка, водата все още е много висока. Пряко спасени са над 500 човека, благодарение на екипите на пожарната и полицията, както и на доброволци, допълни комисар Николов. 

Два хеликоптера на Министерство на отбраната са пристигнали в град Мизия за евакуация на хората, намиращи се в недостъпните залети участъци, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Поради интензивните валежи нивото на р. Скът се покачи, залети са улици дворове и мазета на жилищни сгради по поречието, като има и паднали постройки, съобщиха от пресцентъра на МВР. Допълнителни екипи от 6 областни управления на пожарната са насочени към Враца. Прекъснато е електрозахранването в града, поради наводнени електросъоръжения.
Включени са медицински екипи от Министерство на здравеопазването, ВМА и екипи на БЧК за извършване на прегледи и оказване помощ на пострадалите при необходимост.

Коментари

Новини Варна