IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Начало
10:07 | 11 август 2014
Обновен: 11:08 | 21 май 2024

Премиерът пое подготовката за изборите

Премиерът пое подготовката за изборите

По материала работи: Пламен Янков
Премиерът пое подготовката за изборите



Служебният премиер проф. Георги Близнашки ще поеме координацията на изборния процес от страна на централната администрация.
„Служебното правителство не участва в изборите, то ще създаде нормална обстановка за тяхното провеждане. Никакви костинбродски афери няма да допуснем“, категоричен беше премиерът в интервю за БНТ, което ще бъде излъчено тази вечер след новините.
Според него за нормалното произвеждане на изборите е необходима добра координация на администрацията и на връзките с гражданското общество.
„Надявам се, че няма да допуснем никакви изненади“, каза още проф. Близнашки.
Премиерът определи като добро предложението Красимира Медарова да заеме длъжността министър по изборните въпроси в служебното правителство.
„Откликнахме на обществените критики, състоятелни или не, но в създалата се обстановка преценихме да не се създава подобна длъжност“, уточнява премиерът, цитиран от правителствената информационна служба.
„Не сме се отказали от провеждането на референдум за изборните правила“, казва още министър-председателят, който беше един от организаторите на подписката за национално допитване.
Близнашки коментира, че референдумът вече можеше да се е състоял при наличие на добра воля.
„Най-важното сега е да имаме нормална обстановка в страната“, добави премиерът и обобщи основните цели на служебното правителство – да стабилизира страната и да подготви добре изборите.

Коментари

Новини Варна