IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
18:14 | 14 октомври 2014
Обновен: 22:38 | 24 април 2024

Реформаторите отиват при ГЕРБ с платформа

Реформаторите отиват при ГЕРБ с платформа

По материала работи: Борис Проданов
Реформаторите отиват при ГЕРБ с платформа

Реформаторският блок (РБ) ще отиде утре на преговорите с ГЕРБ с много ясна платформа, върху която може да се състави политическа рамка за стабилно мнозинство в 43-то Народно събрание. Това заяви пред журналисти Петър Москов (ДСБ) след продължила около пет часа среща на ръководствата на партиите от РБ и преговорния екип.
Отиваме с цялата сериозност и яснота за трудностите, които предстоят, коментира Москов.
По думите му реформаторите предлагат рамков документ, който може да доведе до стабилно мнозинство в следващия парламент.
В отговор на въпрос във връзка с отиването й до централата на ГЕРБ лидерът на ДБГ Меглена Кунева коментира, че не знае защо това е събудило такъв драматичен интерес, след като тя е заявявала намерението Движението да бъде член на ЕНП.
"На 23 октомври има среща на върха на ЕНП и тъй като по това време съм в Брюксел ще използвам възможностите да се видя с ключови фигури в ЕНП и да говоря по кандидатурата ни", обясни Кунева.
Тя допълни, че от ЕНП имат лоши спомени от това, че някои партии в ЕНП пречат на друга формация да стъпи там. За това искам да уверя партньорите ни, че при нас нещата са под контрол и че няма възражения срещу участието на ДБГ, уточни Кунева.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна