IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Начало
16:25 | 20 октомври 2014
Обновен: 21:10 | 17 април 2024

Убиецът на Яна получи доживотен затвор

Убиецът на Яна получи доживотен затвор

По материала работи: Борис Проданов
Убиецът на Яна получи доживотен затвор

Николай Русинов-Чеци получи доживотна присъда за смъртта на Яна Кръстева в Борисовата градина. Софийски градски съд произнесе присъдата, която бе поискана от прокуратурата. Обвинението поиска доживотен затвор заради жестокостта на убийството и за това, че Яна е починала по думите на прокурора "в нечовешка болка и страдание".
Съдебният състав с председател Снежанка Кьосева призна Чеци за виновен в това, че умишлено по особено жесток начин е убил Яна в Борисовата градина. Той присъди и кръвнина от 300 хил. лв. за двамата родители на момичето. Присъдата на СГС не е окончателна. Адвокатът на Русинов Иво Найденов вече обяви, че ще я обжалват. След като чу присъдата той каза, че съдът е постановил това, което защитата отдавна смятали, че ще направи. "Не на базата на доказателства, а на базата на емоции", каза защитникът и дори заяви, че ще му е интересно да види какви мотиви ще напише съдът към присъдата. Според неговото становище дори явно съдебният състав се е успокоил след датата 5 октомври. Двете лица, които все още са неустановени по това дело, според него никога и няма да бъдат установени. Материали са отделени, но адвокатът не смята, че нещо ще се случи с тях. "В крайна сметка общественото мнение на този етап е задоволено. Постановен е един тежък обвинителен акт", каза той дори изтъкна, че му е било ясно много преди това, че този съдебен състав е притеснен. Адвокатът вярва, че на втората инстанция магистратите са съдии с опит и ще съдят по доказателствата. И похвали САС, че е доказал и в много по-тежки времена, че не може да бъде натискан.
Адвокатът на родителите Григор Вълков определи присъдата като правилна и законосъобразна и каза, че почива на събраните доказателства. Родителите на Яна не дойдоха днес в съдебна зала, защото според техният представител много трудно са могли психически да изживеят връщането към онзи миг, когато Яна е била умъртвена.
БГНЕС

Коментари

Новини Варна