IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
07:33 | 25 март 2014
Обновен: 19:42 | 25 април 2024

Ядем най-евтиния хляб в ЕС

Ядем най-евтиния хляб в ЕС

По материала работи: Златина Добрева
Ядем най-евтиния хляб в ЕС

Българите ядем най-евтиния хляб в ЕС, откакто сме станали членове на съюза. Това каза пред „Черно море“ шефът на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна Иво Бонев.
Пазарът е наситен и има огромна конкуренция. Освен това се забелязва повече предлагане отколкото търсене, анализира Бонев. Според него няма как да се появи по-евтин хляб от този, който в момента се продава на пазара.
Кажете ми кой друг хранителен продукт струва под един лев, попита Иво Бонев. Той твърди, че единственият шанс за спад в цената на насъщния е, ако се намали ДДС-то за хляба. Иначе пак ви казвам, че няма повече накъде да пада стойността, допълни Бонев. Той е категоричен, че е важно, като се говори за цена, да се говори и за качеството на продукта.
Всеки трябва да прави добре икономическата си сметка. Вече имаме фалирали големи хлебозаводи, очаква се още 1-2 в Североизточна България да ги последват, предупреди Иво Бонев.
Той бе помолен да коментира дали се очаква спад в цената на хляба заради кризата в Украйна. Пшеницата е световна борсова стока и едва ли ще се повлияе от случващото се в Украйна, обяви експертът. Според него цената на едро на хляба е непроменяема.

Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна