IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Начало
13:10 | 29 януари 2014
Обновен: 15:07 | 15 април 2024

Правят инфоцентрове за туристи на „Св. Св. Константин и Елена“

Правят инфоцентрове за туристи на „Св. Св. Константин и Елена“

По материала работи: Златина Добрева
Правят инфоцентрове за туристи на „Св. Св. Константин и Елена“

Информационни туристически центрове в курортите „Св. Св. Константин и Елена“ и Златни пясъци ще бъдат изградени за удобство на гостите. Това стана ясно по време на днешния Обществен съвет по туризъм към община Варна.
Вече върви организация по откриването на въпросните центрове, съобщиха кметът Иван Портних и директорът на дирекция „Туризъм” Соня Георгиева.
Община Варна пък подготвя нови информационни табели, отговарящи на всички европейски изисквания, които ще бъдат поставени на ключови места и спирки в града. Нуждата от актуална информация за културно-историческите забележителности на града е огромна, затова сме предвидили средства в бюджета за тази година, обясни Портних. Предстои да бъдат изработени и карти на Варна, които ще бъдат разпространени в курортните комплекси.
Безплатните обиколки за туристи на културно-исторически обекти във Варна, които миналото лято набраха много почитатели, ще бъдат отново актуални. От Съюза на екскурзоводите подкрепиха инициативата на общината, като се ангажираха да осигурят компетентни гидове. Туристите ще могат да се записват за разходките в общинския информационен център, а самите воаяжи ще бъдат провеждани поне два пъти седмично.
От бранша поискаха още да бъдат запознати с препоръките, дадени по кандидатурата на града ни за Европейска столица на културата 2019, за да съдействат за тяхното изпълнение.

Коментари

Новини Варна