IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Начало
14:49 | 21 януари 2014
Обновен: 01:25 | 15 май 2024

Махат търговията с хранителни стоки на улицата

Махат търговията с хранителни стоки на улицата

По материала работи: Златина Добрева
Махат търговията с хранителни стоки на улицата

Всички временни обекти за търговия с хранителни продукти да бъдат премахнати от улиците на Варна. В това число и масите за продажба на плодове и зеленчуци. Това решиха членовете на комисията по „Туризъм, търговия и рекламна дейност”, която функционира в рамките на Общинския съвет в града.
Продажбата на хранителни стоки на открито, освен на обозначените за целта места като пазари и тържища, противоречи на нормативната уредба на общината, уточни местният народен избраник от ПП „Движение Нашият град” Андрей Василев. Ако определените за целта терени не достигат, кметът има право да разкрие нови пазарни площадки, уточни той.
Специална комисия от служители на местната администрация ще установява дали се спазват разпоредбите на Наредбата, регулираща търговската дейност с хранителни продукти на територията на община Варна, решиха още местните парламентаристи.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна