IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
14:02 | 3 юни 2014
Обновен: 12:58 | 15 април 2024

Данъчните следят рискови стоки по пристанищата

Данъчните следят рискови стоки по пристанищата

По материала работи: Златина Добрева
НАП алармира за важни срокове

Пунктове за контрол на рискови стоки на пристанищата във Варна и Бургас ще открие звеното за фискален контрол на Националната агенция за приходите (НАП), съобщиха от институцията. Това ще се случи до края на този месец.
Очаква се преките фискални ефекти от дейността в новите пунктове да достигнат 25 милиона лева до края на 2014 г. От началото на годината до момента фискалните агенти са извършили над 35 000 проверки на рискови стоки. Запечатани са 6500 превозни средства, наложени са обезпечения за близо 1 милион лева, отчитат от НАП.
Звеното е проследило движението на близо 450 милиона килограма рискови стоки, сред които плодове и зеленчуци, месо, захар, брашно, сухо мляко.
Освен товарни, на фискален контрол вече са подложени и лекотоварни превозни средства. Още в първите дни на съвместните проверки е разкрита и пресечена практика за превозване с микробуси на средно 400 килограма зеленчуци "за лична употреба".
В последните месеци са предотвратени над 100 случая, в които празни камиони напускат територията на страната, а впоследствие е декларирано, че с тях е изнесена различна селскостопанска или промишлена продукция, за което е поискано възстановяване на ДДС, съобщават данъчните.

Коментари

Новини Варна