IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
13:35 | 11 юни 2014
Обновен: 06:53 | 17 април 2024

Махането на звездите от заведенията помага на бизнеса

Махането на звездите от заведенията помага на бизнеса

По материала работи: Златина Добрева
Махането на звездите от заведенията помага на бизнеса

Отпадането на категоризацията на заведенията от следващата година ще бъде от полза за бизнеса. Това каза пред „Черно море“ доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.
Припомняме, че промяната залегна в Закона за туризма. На категоризация вече няма да подлежат самостоятелните заведения за хранене.
В мотивите за промяната се изтъква, че това ще облекчи значително туристическия сектор, ще намали разходите и ще ускори процедурите за бизнеса.
Липсата на категоризация със сигурност помага на бизнеса, тъй като ще има по-малко документи, които собствениците да вадят по институции, по-малко формалности, допълни Маринов.
Според него опитът показва, че не винаги наличието на повече звезди е гаранция за по-добро качество. Ще дам пример как стоят нещата с хотелите. Много от туроператорите имат собствени критерии, по които оценяват даден обект и не се съобразяват с поставените от собственика звезди, каза Стоян Маринов. По този начин се договарят и по-ниски цени.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна