IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
20:23 | 26 юни 2014
Обновен: 08:49 | 21 април 2024

С обществена поръчка търсят фирма да събаря незаконните строежи във Варна

С обществена поръчка търсят фирма да събаря незаконните строежи във Варна

По материала работи: Слав Велев
С обществена поръчка търсят фирма да събаря незаконните строежи във Варна

Местната администрация в морската столица разкри обществена поръчка за избор на изпълнител за „Премахване на незаконни строежи от четвърта до шеста категория включително, или на части от тях, съгласно чл.225а от Закона за устройство на територията /ЗУТ/ на територията на Община Варна”. Това става ясно от обявление във притурката към Официален вестник на Европейския съюз, научи chernomore.bg.

Срокът на дейностите по поръчката е две години, считано от датата на подписване на споразумението с трима потенциални изпълнители, които отговарят на предварително обявените от възложителя условия. Ако при провеждане на процедурата се установи, че не е налице достатъчен брой потенциални изпълнители или, че няма достатъчен брой оферти, които да отговарят на предварително обявените условия, възложителят ще сключи рамково споразумение само с участниците, чиито оферти отговарят на предварително обявените условия, става ясно от условията по обществената поръчка.

Изпълнителят трябва да извърши проектиране и строително-монтажни работи (СМР) за премахването на незаконни строежи съгласно техническа спецификация, разработена от Възложителя в лицето на община Варна. Спечелилата фирма ще събаря стени, сгради, огради и др. Ще извозва отпадъците и ще извършва транспорт на тежкотоварна техника и други СМР необходими за изпълнението на обектите.

Изпълнението на договора ще се осъществява на територията на община Варна. Общата стойност на рамковото споразумение е в размер до 400 000 лева без ДДС.

Черно море

Коментари

Новини Варна