IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
18:11 | 1 септември 2014
Обновен: 16:13 | 24 март 2024

Бюрото по труда предлага работа срещу 6 бона на месец

Бюрото по труда предлага работа срещу 6 бона на месец

По материала работи: Борис Проданов
Бюрото по труда предлага работа срещу 6 бона на месец

Бюрото по труда предлага работа срещу 6000 лв. месечно. Търси се и строителен инженер, който да надзирава строителните дейности по „Южен поток” - срещу 4000 лв.
Обявената позиция за 6 бона месечно е за програмисти. У нас има недостиг на квалифицирани кадри и това важи в пълна сила за IT сектора. Електронната трудова борса набира около 4500 работници. За сравнение, търсещите работа са малко над 340 000 души.
Масово работодателите са обявили заплати от 400-500-600 лв., но има и изключения. Ако решите да кандидатствате по обявата за работа със заплата от 6000 лв., освен че трябва да сте висшист, със сигурност трябва да владеете английски и руски език и да имате професионален опит между 2 и 5 г.
Заплата от 6000 лв. за програмист не учудва агенциите за подбор на персонал, тъй като има огромен глад за такива специалисти.
Проучване показва, че 44% от работодателите у нас изпитват трудности да намерят подходящите кадри - проблем, който ще се задълбочава, според експертите, а с това и предлаганите начални заплати, особено за квалифицирани работници, ще са все по-високи. Справките за Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново показаха, че не се обявени работни места с такива заплати. Разбира се, трябва да се има предвид, че работодатели не са длъжни да обявяват заплатата.

Коментари

Новини Варна