IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Начало
05:40 | 17 октомври 2014
Обновен: 13:00 | 15 април 2024

Варненските ресторантьори искат бързо кабинет

Варненските ресторантьори искат бързо кабинет

По материала работи: Златина Добрева
Варненските ресторантьори искат бързо кабинет

В момента бизнесът е замрял и чака сформиране на кабинет. Това е от първостепенна важност за нас, каза пред „Черно море“ председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ) Георги Найденов.
Той твърди, че колегите му искат политическа стабилност в страната, министерство на туризма, както и решение на проблема с тока.
Ние не сме обсъждали протестни действия срещу високите цени на електроенергията, наложени от 1 октомври тази година. Така пък Георги Найденов коментира новината отпреди два дни, че пловдивски ресторантьори предвиждат протести срещу повишената стойност на тока.
Да ви кажа честно, не знаем и пред кого да протестираме. Все още няма кабинет. Затова и казвам, че е важно възможно най-бързо да се сформира правителство, каза председателят на ВАРХ.
Със сигурност високата цена на тока пречи на нашия бизнес. Няма такъв, който да е доволен от цените, категоричен е Найденов. Според него обаче сега не може да се говори за качване на цените на храните по ресторантите.
Те се определят от пазара, най-вероятно ще намалим маржа си, каза Георги Найденов.
Собственик на квартално кафене в квартал „Чайка“ пък се оплака пред „Черно море“, че още през миналата година месечната му сметка за ток е била средно 700 лева. Как ще се справяме сега с новите цени, просто нямам идея, каза предприемачът.
Деян Балев

Коментари

Новини Варна