IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
12:36 | 17 октомври 2014
Обновен: 13:00 | 15 април 2024

Варна представи туристически проект в Пампорово

Варна представи туристически проект в Пампорово

По материала работи: Златина Добрева
Варна представи туристически проект в Пампорово

Варна представи проекта Регионален туристически продукт „Различното преживяване – качество, полза, стойност“ по време на XI Международно туристическо изложение „Планините на България - гостоприемство в четири сезона“, което се провежда в Пампорово.
„Варна има нужда от дългосрочен план за развитието на туризма, който да следва и развива. Само така може да се намали сезонният характер в региона, както и да се изведат туристите извън границите на морската столица, развивайки туристическа дейност и в съседните общини“, заяви по време на срещата си с представителите на община Варна Бранимир Ботев, заместник-министър на икономиката и енергетиката. Той допълни, че е готов да окаже съдействие на морската столица в изпълнението на тази задача.
Разработените туристически маршрути и представянето им по време на международния форум предизвикаха интерес сред посетителите и гостите, които заявиха желание да посетят представените забележителности във Варна, Аврен, Аксаково, Белослав и Девня.

Коментари

Новини Варна