IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
18:39 | 28 май 2014
Обновен: 18:53 | 23 април 2024

Кабинетът оцелява след "ремонт"

Кабинетът оцелява след "ремонт"

По материала работи: Борис Проданов
Кабинетът оцелява след "ремонт"

"Внимателният прочит на евровота покаказва, че не се създава алтернатива", заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев.
Според него изборите за евродепутати в България са възпроизвели статукво, отново има патова ситуация на дясното с ляво-център.
По думите му ГЕРБ и Реформаторският блок не са спечелили евроизборите, а са загубили избиратели. Единствената партия, която е получила повече от миналата година, е ДПС, смята Цонев. Неговият прочит на резултатите от вота е, че избирателите искат ДПС да води към политическа стабилност.
По думите на Цонев, политическите сили трябва да извървят един контролиран път към политическа стабилизация на страната, което включва и оставането на кабинета Орешарски, ако се намери достатъчно добър вариант на неговия състав и програма, които да стабилизират страната. Но може с оглед прочита на другите политически сили да се тръгне към диалог и търсене на предсрочни парламентарни избори.
Според Йордан Цонев ремонт на кабинета и корекция на програмата ще има. Дори и да се стигне до предсрочни избори, този кабинет има още път да извърви, смята Цонев, цитиран от БНТ.

Коментари

Новини Варна