IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Начало
15:06 | 31 май 2014
Обновен: 12:09 | 25 април 2024

Поддаде стената на язовир в община Аврен

Поддаде стената на язовир в община Аврен

По материала работи: Златина Добрева
Поддаде стената на язовир в община Аврен

Стената на микроязовир "Старите лозя" е поддала вчера около 15 часа, съобщиха от Басейнова дирекция. Институцията е уведомена за случилото се от служители на община Аврен днес, около 15 ч. Извършена е незабавна проверка на място. Констатирано е, че цялостта на язовирната стена е нарушена в участък от 10-15 м дължина. Водата се е оттекла в дълбоко дере, приток на река Камчия. Няма засегнати населени места или инфраструктурни обекти.
Язовирът се намира в землището на село Садово, община Аврен. Построен е през 60-те години, има 8638 дка завирена площ, води се малък и потенциално не е опасен. Отдаден е на концесия от общината за риборазвъждане и рекреация.
Съгласно Закона за водите, за създалата се аварийна ситуация ползвателят на водния обект трябва незабавно да уведоми Басейнова дирекция. За неспазване на закона ще му бъде потърсена административно-наказателна отговорност.

Коментари

Новини Варна