IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Начало
08:47 | 19 юни 2014
Обновен: 16:53 | 10 май 2024

19 г. затвор за трима трафиканти на хора

19 г. затвор за трима трафиканти на хора

По материала работи: Златина Добрева
19 г. затвор за трима трафиканти на хора

С осъдителна присъда приключи дело за трафик на хора във Варненския районен съд. Съдът наложи различни наказания и глоби на тримата подсъдими - Деян В. (37 г.), Милен А. и Панко Я. (32 г.).
Обвиненията срещу тях са за различни престъпни деяния, осъществени в конкретни времеви периоди (между 2007 г. до към края на 2011 г.). Престъпните деяния са извършени при продължавано престъпление и при съучастие в някои от случаите.
Съдът призна Деян В. за виновен в извършването на трафик на хора по отношение на пет отделни лица, затова че набирал и приемал поотделно всяко от момичетата, с цел да бъде използвано за развратни действия. Деянията са извършени във Варна и в чужбина, чрез обещаване, даване и получаване на облаги, както и чрез използване на принуда в отделни случаи – заплашване и физическо насилие. Той бе признат за виновен още по обвинение в транспортиране и превеждане през границата поотделно на две от жертвите на трафик, с цел да проституират във Франкфурт, както и затова, че предоставял систематически на петте пострадали жени помещения от собственото си жилище за осъществяване на сексуални контакти. За всяко от деянията съдът наложи отделни наказания, като подсъдимият следва да търпи най-тежкото от тях, увеличено с още 1 г. – общо 6 г. лишаване от свобода в затвор при първоначален строг режим и глоба в размер на 12 000 лева.
Милен А. бе осъден от Районния съд общо на 6 г. затвор и глоба от 20 000 лева, затова че при продължавано престъпление от юли до 3.09.2011 г. във Варна, в условия на опасен рецидив и в съучастие с другите двама подсъдими, набрал, приел и използвал пострадала от трафик жена за развратни действия.
Най-тежко общо наказание - 7 г. затвор и 30 000 лева глоба получи третият подсъдим - Панко Я. Той бе признат за виновен в извършването на трафик в съучастие с другите подсъдими, при опасен рецидив и при продължавано престъпление, както и по обвинения в набиране, приемане, използване за развратни действия у нас и в чужбина, транспортиране и превеждане през границата до германския град Бремен на отделно пострадало лице.             
Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок. Мотивите към нея ще бъдат оповестени  в установения от закона срок.

Коментари

Новини Варна