IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Начало
12:33 | 21 юни 2014
Обновен: 08:23 | 11 май 2024

Кристалина Георгиева: Впечатлена съм от числеността на доброволците във Варна

Кристалина Георгиева: Впечатлена съм от числеността на доброволците във Варна

По материала работи: Златина Добрева
Кристалина Георгиева: Впечатлена съм от числеността на доброволците във Варна

Това, което се случи в Аспарухово, което сполетя хората, е голяма трагедия. Това каза пред журналисти във Варна европейският комисар за международното сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи Кристалина Георгиева. Тя пристигна за заседанието на Кризисния щаб, което се провежда в Областна администрация във Варна и ще направи оглед на пораженията от бедствието във варненския квартал „Аспарухово“. В сградата на Областната администрация пристигна и президентът Росен Плевнелиев.
„Това, което ми направи добро впечатление, е колко много доброволци са се мобилизирали да помагат. Ще трябва да се определи какви са точно щетите и това трябва да се направи максимално бързо”, каза Георгиева, цитирана от Фокус. Тя коментира, че трябва да се определи какъв е планът за действие в такива ситуации, защото варненският край влиза в туристически сезон и трябва бързо да се преодолеят последиците, за да не пострада сезонът. Трябва да се прецени какво може да се направи по действащите към момента европейски програми, като например програмата за заетостта. Българският еврокомисар коментира, че могат да бъдат насочени хора, които да работят по отстраняване на щетите.

Еврокомисарят за реакция при кризи каза още, че е водила разговори с Европейската комисия и има уверението, че ще бъдат отпуснати средства за справяне с щетите от бедствието в Североизточна България.

Коментари

Новини Варна