IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 29°
Начало
10:36 | 1 март 2014
Обновен: 13:27 | 15 април 2024

Започна карнавалът в Рио

Започна карнавалът в Рио

По материала работи: Златина Добрева
Започна карнавалът в Рио

В Рио де Жанейро бе официално открит ежегодният карнавал, който ще продължи 5 дни.
Карнавалът бе официално открит от Крал Момо, който получи ключовете на Рио от кмета на града Едуардо Паес. "От името на префектурата и като монарх на най-големия уличен фестивал в света, заповядвам: нека бъде веселие!", заяви Уилсън Диас да Коща Нето, който е тазгодишният Крал Момо.
След това Крал Момо се качи в карнавалната лимузина заедно с 27-годишна красавица, избрана специално за целта от стотици кандидатки, и тръгна на почетна обиколка из Рио. Преди това кметът Паес се пошегува с Краля, като му каза, че се надява да разреши проблема с автомобилния трафик в мегаполиса.
Подготовката за карнавала бе по-грандиозна даже от тази за Световното първенство по футбол, което започва на 12 юни в Бразилия, пише БГНЕС. На дългата 700 метра "Самбадром" ще дефилират над 30 000 танцьори от най-успешните школи по самба, облечени в пищни облекла или покачени върху украсени платформи. Те ще бъдат гледани от 90 000 души по трибуните, платили прескъпо за билети, и от още близо 2 млн. гости, пристигнали в Рио специално за карнавала.

Коментари

Новини Варна