IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Начало
19:54 | 12 юли 2014
Обновен: 01:07 | 26 март 2024

Внимание! По пълнолуние се раждат най-много деца!

Внимание! По пълнолуние се раждат най-много деца!

По материала работи: manager
Внимание! По пълнолуние се раждат най-много деца!

  Не е ясно защо, но при пълнолуние се раждат най-много деца. В много родилни отделения по света е забелязана тази странна закономерност – в пълнолуние се раждат повече бебета, отколкото по което и да било друго време, твърдят от sanovnik.bg .

По това време настава истински бейби-бум и лекарите едва успяват да се справят с голямото количество бебета, които се появяват на бял свят едновременно.

Рaждане

Тази закономерност е забелязана на различни части на земното кълбо - всеки месец, точно по пълнолуние, родилните отделения се напълват с голямо количество нови човешки същества.

При пълнолуние жените се влияят най-много от небесното нощно светило. Женският цикъл и овулация са зависими от лунния цикъл и затова най-вероятно влиянието му се простира и върху раждането на деца.

Бебе

Теорията за лунното влияние върху организма на жената и върху увеличаването на броя на на ражданията е основана върху това, че по това време се случват промени в тялото на женската половина на човечеството.

Не само при самото пълнолуние, но също така един ден преди него и един ден след него на бял свят се появяват повече бебета, отколкото по време на другите фази на Луната.

Този ефект на лунното влияние върху женския организъм е изследван още през 1966 година, но се потвърждава и със съвременни изследвания.

Бременност

Пълнолунието е времето, когато Луната въздейства с пълна сила върху организма на жената. Това е и времето за вещерски ритуали от векове наред.

В този период активността на всички процеси нараства в пъти. При жените по време на пълнолуние организмът е като опъната струна, те реагират остро на всяко нещо.

По пълнолуние не само че се раждат повече деца, отколкото в другите дни, но и се увеличава способността на жените да заченат. Затова се препоръчва зачеването на детето да става по пълнолуние, ако двойката планира да има бебе.

А ако терминът на бременната жена е около пълнолуние, тя трябва да е готова към това да роди един-два дни по-рано или по-късно, защото най-вероятно ще роди точно по пълнолуние.

Коментари

Новини Варна