IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
14:26 | 18 февруари 2014
Обновен: 13:47 | 25 април 2024

Ученици от цялата страна редиха стихове за конкурса „Любовта в нас“

Ученици от цялата страна редиха стихове за конкурса „Любовта в нас“

По материала работи: Златина Добрева
Ученици от цялата страна редиха стихове за конкурса „Любовта в нас“

Ученици от 70 населени места от 25 области на страната са пратили свои творби за участие в 17-ото издание на националния конкурс „Любовта в нас“ в раздел „Литературно творчество“ и съпътстващия го конкурс за млади автори. Тази година журито прегледа и оцени 616 произведения на 382-ма млади писатели и поети. Най-добрите от тях ще бъдат наградени в събота от 11 часа в пленарната зала на община Варна. Три от първите награди са присъдени на ученици от Варна. В първа възрастова група, раздел „Проза“, най-голямата награда е отредена на Александра Димитрова, която се изявява в литературен клуб „Касталия“ към Общинския детски комплекс – Варна. Творбата на Кристияна Кирилова от Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ пък е класирана на първо място в раздел „Поезия“ във втора възрастова група. Ученичката в Първа езикова гимназия Виктория Живкова и Елеонора Христова, която посещава ОДК – Варна, са най-добрите авторки на проза в трета възрастова група, като момичетата си поделят първото място. Варненка ще грабне и още един от престижните призове. В конкурса за млади автори Александра Маринова от Първа езикова гимназия ще получи Наградата на кмета на Варна.
Първо място е отредено на варненски ученик и в раздел „Визуални и компютърни изкуства“ в конкурса. Отличието в четвърта възрастова група ще получи Александър Иванов от Хуманитарната гимназия. В този раздел журито разгледа 114 творби на 111 участници от 29 населени места от страната.
Организатор на конкурса „Любовта в нас“ е ОДК – Варна.

Коментари

Новини Варна