IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
13:21 | 23 януари 2014
Обновен: 10:03 | 17 май 2024

Галерия „Графит“ представя танцови спектакли на театър АТОМ

Галерия „Графит“ представя танцови спектакли на театър АТОМ

По материала работи: Златина Добрева
Галерия „Графит“ представя танцови спектакли на театър АТОМ

Галерия „Графит” и театър АТОМ представят танцовите пърформанси CARNEM и METAMORPHOSIS. Премиерата на CARNEM ще бъде в събота от 19,30 часа. Хореографията е дело на Стефания Георгиева и Христо Таков, танците ще изпълнят Стефания Стоянова и Мичеланджело Лануза (Куба), а за музиката се грижи Христо Таков. Организаторите определят спектакъла като изживяване, завличащо в дълбините на емоции, желания и страхове. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.
Варненци ще могат да видят METAMORPHOSIS отново в събота от 20,30 часа. Негови автори и изпълнители са Стефания Георгиева и Христо Таков. Спектакълът изследва взаимовръзката между мъжкото и женското начало, етапите на метаморфоза, през които те преминават, за да достигнат пълна хармония и тяхната проекция чрез телата на актьорите. В основата на изграждане на формата лежи мита за първото същество описан в диалога „Пир” на Платон.
Билети ще се продават 2 часа преди събитието, като цената е 10 лева и за двете представления.
Театър АТОМ е създаден като организация през 2011 г. от артистите Стефания Георгиева и Христо Таков.

Коментари

Новини Варна