IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
06:56 | 29 юли 2014
Обновен: 13:58 | 15 април 2024

Откриха фотоизложба на входа на Морската

Откриха фотоизложба на входа на Морската

По материала работи: Златина Добрева
Откриха фотоизложба на входа на Морската

На входа на Морската градина бе открита фотографска изложба – финална селекция на Седмия международен фотографски салон - Варна. Това е второто поредно издание на открито, което се осъществява и провежда в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019  с финансовата подкрепа и съдействие на община Варна.
След огромния интерес, който юбилейната изложба на Международния фотографски салон – Варна, предизвика през лятото на 2013 г., варненци и гостите на града ще могат отново да се докоснат до най-силните и най-въздействащи творби на съвременното фотографско изкуство от цял свят и да се насладят на 240 от най-добрите фотографии, избрани от журито.
В конкурса участваха 484 автори от 62 държави с общо 3667 фотографии в 3 категории: цветна фотография, монохромна фотография и експериментална фотография.
Финалната селекция на Седмия международен фотографски салон – Варна, беше представена от 15 май до 8 юни 2014 г. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ - Варна.
С традиционното си гостуване в други градове и със сериозното си международно участие Салонът се превръща в културен посланик на града ни в цяла България и по света.
Всички любители на фотографията ще имат възможност да споделят своето мнение за изложбата и културния живот на Варна чрез попълване на специална листовка. Така те ще участват в томбола за 77 награди – копия на изложените фотографии.

Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна