IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Начало
10:54 | 20 август 2014
Обновен: 18:14 | 27 март 2024

Работилница за артисти отваря врати в рамките на RADAR

Работилница за артисти отваря врати в рамките на RADAR

По материала работи: Златина Добрева
2 премиери поставят в петото издание на „Опера в Летния театър“

Оригинална работилница за артисти ще отвори врати днес в рамките на най-новия за Варна музикален фестивал RADAR. Своеобразната лаборатория ще работи от 11 до 13 часа в радио “Варна” при вход свободен.  В този интерактивен семинар артистите от Великобритания Уил Дута и Дан Томбс ще изследват процесите на създаването и реализирането на проекта Parergon. Тяхната цел е да направят по-ясен и видим профила на куратора и на артиста куратор в сферата на музиката. Работилницата ще провокира размисли върху вашата собствена творческа практика като композитор, видео артист или танцьор, казват организаторите. Ще припомним, че Дута и Томбс се представиха с концерт в рамките на феста на 20 август в радио “Варна”.
От основната програма на RADAR утре от 22 ч. е концертът на UFON!X . Това е група, създадена от четирима артисти от България. Те импровизират със звук и визия в реално време, изграждайки своя собствена концепция за света. Музикалната основа се създава от Moodix, който трансформира ритми, хармонични звуци и ефекти в своеобразна картина на техния въображаем свят. Нейко Бодуров (тромпет) и Роел Холандер (саксофони) изследват и пресъздават музикалната картина, като я оживяват с мелодични елементи. VJ Synth претворява невидимия аудио свят във впечатляващо преживяване от светлини и цветове.
Фестивалът RADAR е в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019.

Коментари

Новини Варна