IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
14:03 | 28 август 2014
Обновен: 13:59 | 15 април 2024

Пъстро карнавално шествие минава през Варна

Пъстро карнавално шествие минава през Варна

По материала работи: Златина Добрева
2 премиери поставят в петото издание на „Опера в Летния театър“

Пъстро карнавално шествие ще събере погледите на варненци и гостите на града в неделя от 17 ч. „Карнавалът на мечтите“ ще стартира от площад „Независимост“ и ще премине по пешеходната зона на бул. „Княз Борис I“, по бул. „Мария Луиза“ и ще завърши пред входа на Морската градина. С шествието Варна ще посрещне журито, определящо българския град за инициативата Европейска столица на културата 2019 г.
В шоуто ще се включат представители на духовия оркестър на ВМС, творци от операта и театъра, актьори от цирк „Балкански“, танцови школи, спортни клубове и детски градини.
Изложба на детски рисунки ще има от катедралата до площад „Съединение“ (Червения площад).
Над 30 художници от България, Германия, Хърватия и Швеция ще участват в атрактивен хепънинг с рисуване на живо. В 10 ч. майсторите на изящното изкуство ще запретнат ръкави, рисувайки 30-метрово платно в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г. Празникът ще завърши с голям концерт пред централния вход на Морската градина.

Коментари

Новини Варна