IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Начало
05:46 | 20 септември 2014
Обновен: 13:10 | 11 май 2024

Мариан Вълев ще открие благотворителна кинопрожекция във ФКЦ

Мариан Вълев ще открие благотворителна кинопрожекция във ФКЦ

По материала работи: Златина Добрева
Мариан Вълев ще открие благотворителна кинопрожекция във ФКЦ

Актьорът Мариан Вълев ще открие благотворителната кинопрожекция на българския игрален филм „Лов на дребни хищници“, който днес ще бъде завъртян във Варна в подкрепа на висшето образование на студенти в неравностойно положение по инициатива на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“. Мариан Вълев играе една от главните роли във филма, а варненската публика ще има възможност да се срещне с талантливия актьор не само на големия екран, но и на живо в 19.30 часа, преди началото на прожекцията в зала "Европа" на ФКЦ.
Днес ще видим на големия екран „двете лица“ на Мариан Вълев, който играе Синатра - трагичен образ, в който доброто и злото са в сблъсък. С други думи ще видим актьора в ролята и на добро, и на лошо момче. С участието си във филма на Цветодар Марков, през 2010 г. Вълев направи голямото си завръщане в българското кино след дълга пауза и живот в чужбина, които  предприе след дебюта си във филма „Граница“ (1994). Актьорът напомни за себе си по най-убедителния начин, печелейки наградата за главна мъжка роля на 29-ия фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ във Варна.
След изявата си в „Лов на дребни хищници“, Мариан Вълев добави към библиографията от филми с негово участие „Кецове“ (2011) и „Корпус за бързо реагиране“ (2012). Огромен успех  за актьора беше играта му в телевизионния сериал „Под прикритие“ (2011 – 2014), където го видяхме в образа на Куката. През тази година Мариан Вълев зарадва и театралната публика с моноспектакъла „VIP” по текст и драматургия на Ерик Богосян.
Благотворителната кинопрожекция на „Лов на дребни хищници“ във Варна се реализира с подкрепата на “Pepsi” и със съдействието на Артин Вижън и Фестивален и конгресен център – Варна. Входът е свободен.
В рамките на прожекцията, всеки който иска може да подкрепи дейността на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ в полза на децата в неравностойно положение. Дарителските кутии ще бъдат поставени на Билетния център и пред зала "Европа" на ФКЦ.

Коментари

Новини Варна