IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
08:21 | 24 септември 2014
Обновен: 23:59 | 23 март 2024

Графити в интериора. Защо не?

Графити в интериора. Защо не?

По материала работи: Златина Добрева
Графити в интериора. Защо не?

Графитите са динамична форма на изкуство, която се появява първо в Щатите в метростанциите, подлезите и по стените на гигантските сгради. Чрез тях уличните художници намират начин да оставят своя отпечатък.
Факт е, че те са част от уличната поп култура и не се харесват от всички. Едва ли са много хората, които биха ги избрали за декорация на дома си. Истината обаче е, че все повече съвременни дизайнери пускат духа на улицата в креативните си интериорни проекти за жилища, а не само за заведения и барове.
Ако търсите начин да добавите цвят, стил и неочаквана доза вълнение във вашия дом, тогава може би е време да дадете шанс на този тип стенописи. През последните няколко десетилетия графитите извървяха дълъг път – от грозни драсканици се превърнаха в уникална форма на изкуство, която влива живот в атмосферата на модерните интериори.
Може да заложите на по-прости творения в шаблонен стил или на по-сложни мотиви, вдъхновени от хип хоп стила.
Графитите са особено подходящи за апартаменти от типа мансарда/таван и за всички централни градски жилища, обитавани от млади по дух собственици. Те пасват много добре и на стаите на тийнейджърите, както и на по-малките тоалетни и бани, пише tialoto.bg.
Във всички случаи закачливите, цветни графити ще създадат една иновативна, еклектична атмосфера в дома ви и ще му вдъхнат едно неформално излъчване.

Коментари

Новини Варна