IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Начало
07:28 | 27 септември 2014
Обновен: 13:13 | 24 април 2024

"Магията на китайската култура" ще завладее Фестивалния

"Магията на китайската култура" ще завладее Фестивалния

По материала работи: Пламен Янков
"Магията на китайската култура" ще завладее Фестивалния

Безплатен тържествен концерт „Магията на китайската култура“ ще се проведе днес от 19 часа в зала 1 на ФКЦ. Концертът се организира по повод Международния ден на институтите „Конфуций”, като съорганизатор от българска страна е Институтът „Конфуций“ при Великотърновския универистет.

Концертът е с продължителност от два часа, като в програмата са включени примери на най-атрактивните китайски сценични изкуства – соло изпълнение на традиционния инструмент арху, популярната Пекинска Опера, презентация на китайската гимнастика Тай Чи, изпълнение на китайски песни и един от символите на Китай – бойното изкуство Кунг Фу. Група от 18 изпълнители от Китай ще пътува за участие в събитието, като се очаква певицата Юен Юе да изпее „Една българска роза“.

Спектакълът „Магията на китайската култура“ е част от събитията, посветени на 65 години дипломатически, икономически и културни отношения между България и КНР, както и на 10 години от началото на проекта Ханбан – Институт „Конфуций“.

Коментари

Новини Варна