IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
07:21 | 30 септември 2014
Обновен: 02:44 | 26 април 2024

Стоян Алексиев гостува с хитова комедия

Стоян Алексиев гостува с хитова комедия

По материала работи: Златина Добрева
Стоян Алексиев гостува с хитова комедия

С хитовата комедия „В защита на пещерния човек“ гостува в родния си град режисьорът Стоян Алексиев. Постановката може да се гледа на 2 октомври във Фестивалния и конгресен център. Тя е с участието на Димитър Бакалов.
Пиесата на Стоян Алексиев нашумя през последните няколко сезона. Самият режисьор е добре познато име във Варна – играл е на сцената на ДТ „Стоян Бъчваров“, бил е и директор на театъра.
„В защита на пещерния човек“, казват критиците, е спектакъл, който хвърля нова светлина върху взаимоотношенията между мъжа и жената. Митко, симпатичният герой и домакин на представлението, среща в кръга от „свещено бельо“ своя предтеча от пещерните времена, който споделя с него една хилядолетна мъдрост: Мъжете са ловци, а жените – събирачи. Факт, който човешката еволюция не е успяла да промени и до днес. Това, което средностатистическият мъж винаги е подозирал, Митко научава от първа ръка и се пита: „Защо не гледаме на мъжете и на жените като на две различни култури – с различни езици, различни обичаи и различни истории?“ Въоръжен с това познание, нашият герой изследва необятната вселена на събирачките: Този тайнствен свят на най-добри приятелки, пазаруване и секс. Със самоирония и хумор Митко анализира и начина на живот на ловците.
Автор на „В защита на пещерния човек“ е американецът Роб Бекер. Това е брилянтно представление, спечелило сърцата на милиони зрители в близо 40 държави на повече от 30 различни езика. И до ден-днешен то е най-успешното солово представление на Бродуей. За американската култура пиесата е от особено значение и за това говори фактът, че бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани обявява деня 18 юли за Ден на Пещерния човек и кръщава 44-та улица в Западен Ню Йорк с името “Улица на Пещерния човек”.
Представлението се върти на сцените в Австралия, Австрия, Белгия, Канада, Хърватска, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Гватемала, Унгария, Исландия, Ирландия, Израел, Италия, Япония, Латвия, Литва, Мексико, Холандия, Норвегия, Русия, Словакия, Словения, Южна Африка, Южна Корея, Испания, Швеция, Швейцария, Великобритания, САЩ...

Коментари

Новини Варна