IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Начало
06:31 | 18 октомври 2014
Обновен: 09:08 | 11 май 2024

Художествена керамика показва Младен Баделски в „Актив арт“

Художествена керамика показва Младен Баделски в „Актив арт“

По материала работи: Златина Добрева
Художествена керамика показва Младен Баделски в „Актив арт“

Изложба на художествена керамика под наслов „Есенна щедрост“ е подредил в галерия „Актив арт“ Младен Баделски.
Творецът е избрал да покаже един условен свят на образи в техниката на художествената керамика - пана и съдове. Представя темата за есента и нейните метафори - дъжда, есенните плодове, дърветата и техните състояния, като ги интерпретира с рисунка и живописни изразни средства. В неговите произведения с пестеливост, препращаща към минимализма, се откриват сюжети, разкази и наративи, време и пространство, подчинени на естетическата концепция на автора. Експозицията може да се види до 7 ноември.
Младен Баделски е роден през 1979 г. Завършва Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, където работи и живее. Представял е изкуството си в множество самостоятелни изложби в София, Пловдив и Кюстендил. С настоящата експозиция авторът гостува за четвърти път в галерия „Актив арт”. През 2011 г. изявата му бе включена в програмата на XX юбилейно издание на Международния музикален конкурс “Откритие”.

Коментари

Новини Варна