IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
21:07 | 23 октомври 2014
Обновен: 04:54 | 16 април 2024

Росен Плевнелиев: Политиците да се съобразят с избора на народа

Вотът на българските граждани беше проевропейски и беше ясно послание за надграждане на демократичната държава, смята държавният глава.

По материала работи: Деян Михайлов
Росен Плевнелиев: Политиците да се съобразят с избора на народа

Политическите лидери в България трябва да се съобразят с вота на гражданите и с националния интерес, каза президентът Росен Плевнелиев пред представители на медиите преди началото на срещата на най-високо равнище на Европейския съюз в Брюксел.

Вотът на българските граждани беше проевропейски и беше ясно послание за надграждане на демократичната държава. Това предполага по-умерен тон, по-малко реваншизъм от страна на политиците и много повече работа по националните приоритети, каза Росен Плевнелиев.

Държавният глава беше категоричен, че форматът на бъдещата управленска коалиция ще бъде определен от самите политически партии, но е много важно тя „да стъпи на ясни основи и принципи". Това е важно както за българските граждани и за стабилизирането на икономиката, така и за европейските ни партньори, добави президентът.

Коментари

Новини Варна